De eerste schoolweek.


Welkom op de blog van L1b!
Op deze blog zal wekelijks een bericht verschijnen.
Hierin kan je lezen wat wij de komende week zullen doen in de klas.
Geen paniek als je niet op de blog kan gaan kijken, want deze kapoenen zullen hetzelfde bericht meekrijgen als weekbrief.
Ben je benieuwd naar de eerste week in L1b? Lees dan snel verder...

Maandag 3 september: Joepie, terug naar school! In onze nieuwe klas valt er vanalles te beleven. We krijgen een eigen plaatsje, we maken kennis met de juf en met elkaar. We praten over de kriebels in onze buik, want vandaag is toch wel een speciale dag.
We krijgen een huiswerkmap, een heen- en weermapje en massa's boekjes en brieven. Jaja, mama en papa krijgen al huiswerk vandaag.
We onderzoeken de namen van onze vriendjes en we luisteren naar een verhaal over 'Rik'.
Rik helpt ons een beetje, want hij leert ons het woordje 'ik'.
Inderdaad op onze eerste schooldag leren wij al de letters 'i' en 'k' lezen. Wanneer we die letters aan elkaar plakken, lezen we het woordje 'ik'.
Bij rekenen frissen we enkele begrippen op: op, onder, naast, binnen, buiten, links, rechts, ...
We tellen tot 6 en voeren allerlei opdrachtjes uit.
Bij schrift nemen we ons schrijfpotlood uit het pennenbakje en we leren het juist vast te nemen. We zitten mooi op onze stoel en maken enkele voorbereidende werkjes.
En na zo een hele dag werken, zijn we blij als we thuis even kunnen uitblazen!
Mama en papa hou jullie vast, want jullie kleine spruit heeft heel wat te vertellen...

Dinsdag 4 september: We herhalen het woord 'ik' en we krijgen een piepklein ik-boekje om in te werken. Met ons schrijfpotlood juist in de hand komen we doorheen ons schrijfboekjesland!
Bij rekenen leren we ons te oriƫnteren in de ruimte en we gaan zelfs al hoeveelheden tot 6 vergelijken. Wat gaat dat snel!
Net voor de middagpauze leren we nog een telgedicht.
Na de middag maken we kennis met onze peter of meter. Dit is een leerling uit het 6de leerjaar die altijd voor ons klaar staat. Wanneer we onze peter / meter wat beter hebben leren kennen, krijgen we een rondleiding in de school. Zo leren we onze weg een beetje in de grote school.
Verder maken we een figuurtje voor in onze klasboom en een bootje voor bij de verjaardagskalender.
Helemaal op het einde van de dag krijgen we een bundeltje van wo. We nemen er een kijkje in en we vertellen over onze haarkleur, de kleur van onze ogen, ....

Woensdag 5 september: Bij rekenen nemen we onze klaspop Gerrit er even bij. Hij speelt verstoppertje en wij raden waar hij zit.
Wanneer we in het ik-boekje van taal klaar zijn, leest de juf een nieuw verhaaltje voor. Deze keer gaat het over de 'maan'. Meteen leren we ons 2de woordje: maan.
Bij schrift, leren we het zaagpatroon.
Om 11u is het ons godsdienst-momentje. De kindjes die Zedenleer volgen, mogen dan mee naar het klasje van juf Sonja. De andere kapoenen blijven bij de juf in de klas.
Als de bel gaat om 11u50, dan mogen wij al naar huis, want op woensdag is het maar een halve dag school!

Donderdag 6 september: We vergelijken allerlei lengtes met elkaar. Bij taal herhalen we het woord ‘maan’ en we isoleren de letter ‘m’. Meteen zoeken we allerlei woorden die beginnen met de ‘m’ en we vullen onze lettermuur aan.
Wanneer we schrift hebben, leggen we ons schrijfpotlood eventjes aan de kant. Nu nemen we er krijt bij en we trekken naar de speelplaats. We schrijven grote zaagpatronen tussen de tegels op de speelplaats. In de namiddag werken we verder in ons bundeltje van WO.
Nu kijken we naar onze vriendjes in de klas.
Normaal gezien gaan we iedere donderdag turnen. De laatste 75 minuutjes van onze dag. Aangezien de turnles deze week nog niet doorgaat, maken we een leuke ik-wijzer.

Vrijdag 7 september: De laatste schooldag van de week.
Vandaag leren we over patronen. En we gaan aan de slag met plaats- en positiebeschrijvingen. We werken in onze bundel van WO en we maken enkele werkjes in ons werkboekje van taal. In de namiddag maken we echt kennis met de dieren van Axenland. Ze komen even langs in de klas en stellen zichzelf voor.
Omdat we pas gaan zwemmen vanaf vrijdag 21 september, houden we in de namiddag een heus hoekenwerk. We kiezen met behulp van het keuzebord enkele werkjes of spelletjes en beleven een te gekke namiddag!
Om 16u00 gaat de bel. De kapoenen hebben ondertussen al heel wat beleefd en zijn toe aan een welverdiend weekend!

Veel groetjes en tot maandag!
Juf Stephanie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten